امنیت چیست؟
اصطلاح ایمنی به طور گسترده ای برای محافظت از اشخاص ، سازمان ها و دارایی ها در برابر تهدیدات خارجی و فعالیت های جنایی استفاده می شود. اما در حوزه تکنولوژی و IT امنیت چیست در دنیای فناوری و اطلاعات معنی امنیت یعنی محافظت کردن اطلاعات در برابر کاربرهای غیرمجاز به گونه ای که امکان دسترسی، استفاده، افشا، اختلال و تغییر اطلاعات را از کاربر ثانویه سلب نماید، امنیت اطلاعات گفته می شود.
دستبندی امنیت در فناوری اطلاعات
امنیت زمینه های مختلفی دارد. برای راحتی کار شما ما به صورت اختصاصی دسته بندی را برای شما بزرگواران مشخص می کنیم تا مسیر یادگیری شما مشخص و انتخاب مسیر آسان تر شود.
- امنیت نفوذی
- امنیت سایبری
- امنیت CISCO
- امنیت سخت افزاری
- امنیت دفاعی
- امنیت مایکروسافت
- امنیت نرم افزار
- امنیت استاندارد های بین الملی
این دستبندی به عنوان یک مجموعه کامل از امنیت محسوب میشود. که هر کدام از این مطالب به عنوان یک دپارتمان و دوره های آموزشی می باشد. در ادامه به معرفی هر کدام از این دپارتمانها می پردازیم.
دوره امنیت نفوذی
گسترش روز افزون علم و وسیعتر شدن فضای مجازی نیاز به یک دوره جامع و حرفهای در زمینه امنیت و نفوذ بیش از پیش احساس میشد. دوره امنیت نفوذی (Certified Ethical Hacker) شامل آموزش مفاهیم پایه و اساسی امنیت و انواع حملات است. این دوره بر روی تکنیکها و تکنولوژیهای هک از دیدگاه حمله تکیه میکند.
در این دوره ابتدا به تشریح حملات و مکانیزمهای رایج نفوذ پرداخته میشود و سپس با استفاده از ابزارهای مختلف، شبیهسازی انواع حملات به صورت عملی انجام میگیرد. همچنین افراد با مبانی نفوذ به شبکههای کامپیوتری و به دست آوردن اطلاعات، آشنا میشوند. مدرک CEH یکی از معتبرترین مدارک بینالمللی در جامعه Security است. دورهٔ CEH بر اساس سرفصلهای شرکت EC-Council میباشد.
دوره امنیت سایبری
امنیت سایبری شامل اقداماتی عملی است برای محافظت از اطلاعات، شبکه و داده ها در مقابل تهدیدات داخلی ویا خارجی است. متخصصان امنیت سایبری از شبکه، سرورها و سرویس ها، اینترانت و سیستم های کامپیوتری محافظت می کنند. همچنین تضمین می کند که فقط افراد مجاز به آن اطلاعات دسترسی دارند.
اگر بخواهیم درباره امنیت سایبری توضیح دقیقی داده شود میتوان در مقایسه و مخالفت با امنیت اطلاعات در نظر گرفته شود. در امنیت اطلاعات هدف محافظت از اطلاعات در برابر هرگونه دسترسی غیر مجازه است در حالی که هدف از امنیت سایبری محافظت کردن از اطلاعات دربرابر دسترسی آنلاین غیر مجاز میباشد.
دوره امنیت سیسکو
اين دوره به امنيت شبکه هاي کامپيوتري مي پردازد، پس از راه اندازي شبکه، امنيت مهمترين قسمت شبکه مي باشد. دانشجويان در دوره امنيت (security) سيسکو با مباحث پيشرفت امنيتي آشنا مي شوند و مي توانند با گذراندن اين دوره امنيت را در شبکه تضمين و برقرار نمايند. این دوره شامل سه دسته بندی میباشد.
- دوره آموزشي CCNA Security : اين دوره مباحث ابتدايي امنيت شبکه را در بر مي گيرد.
- دوره آموزشي CCNP Security : اين دوره به صورت کاملا حرفه اي در مورد مبحث امنيت به بررسي مي پردازد.
- دوره آموزشي CCIE Security : اين دوره مباحث امنيتي شبکه را به صورت کاملا تخصصي مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار مي دهد.
امنیت شبکه (network security) چیست؟
امنیت شبکه (network security) یک اصطلاح بسیار گسترده از دنیای دیجیتال می باشد، که فناوری ها و تجهیزات زیادی را دربرمیگیرد. به زبان ساده تر میتوان چنین گفت که امنیت شبکه های کامپیوتری شامل اجرای قوانین یا پروتکلها به صورت نرم افزار و سخت افزار به منظور جلوگیری از بروز مشکلات امنیتی در شبکه های کامپیوتری میباشد.
امنیت در شبکه های کامپیوتری
شبکه کامپیوتر به مجموعه ای از سیستم ها گفته میشود، که از طریق یک رسانه انتقال، مانند کابل یا بی سیم به هم متصل هستند. هدف اصلی از شبکه کردن کامپیوتر اشتراک گذاری اطلاعات و منابع(مثل پرینتر)میباشد. به همین دلیل امنیت در این شبکه بسیار با اهمیت میباشد. این امنیت باعث میشود نفوذ هکرها به شبکه از بین برود.
امنیت شبکه چگونه کار می کند؟
همانطور که در پاراگراف قبل گفیتم ، امروزه ارگانها ، سازمانها و شرکتهای خصوصی و دولتی همگی از فناوراطلاعات تحت شبکه استفاده میکنند. که امنیت آنها مهم میباشد. در شبکه بندی یک سازمان لایه های زیادی وجود دارد که حملات میتواند در هر کدام از این لایه ها رخ دهد. بنابراین سخت افزار و نرم افزار های برای امنیتی کردن تمام لایه ها لازم است.
امنیت شبکه معمولا از سه بحش قابل کنترول میباشد. فیزیکی – فنی – اداری
امنیت شبکه فیزیکی
کنترولهای امنیتی برای جلوگیری از دستیابی فیزیکی، پرسنل به اجزای شبکه
امنیت شبکه فنی
باید از لحاظ فنی، امنیت شبکه با ذخیره داده ها یا انتقال آنها در برابر پرسنل در نظر گرفته شود
امنیت شبکه اداری
کنترول های امنیتی اداری شامل سیاست ها روشهای است که رفتار کارکنان از جمله نحوه احراز هویت – سطح دسترسی را دربر میگیرد.
دوره های امنیت شبکه
اما اگر بخواهید دوره های امنیت شبکه را سپری کنید باید تخصص کامل از دوره های زیر را داشته باشید.
CEH: دوره هکر قانومند
ECSA: مدرک تحلیل و آنالیز امنیت
ENSA: دوره مدیر امنیت شبکه
آموزش امنیت شبکه
آموزش امنیت شبکه مانند هر دوره ای دیگر نیازمند یکسری پیشنیازها است. در واقعه برای سپر کردن این دوره باید آموزش شبکه را طی کرده باشید. و با ابزارهای مانند سویچ – روتر – کابل و انواع کانکشن ها مسلط بوده تا بتوانید امنیت آنها را در شبکه تامین کنید.
اهمیت شبکه های سیسکو
همانطور که میدانید مهم ترین تجهیزات شبکه توسط سیسکو تامین میشود. لزا آموزش شبکه سیسکو همچنین آموزش امنیت شبکه سیسکو از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل برای پیشنیاز باید دوره CCNA را پشت سر گذاشته تا بتوانید در امنیت شبکه های سیسکو شرکت کنید
امنیت شبکه های مایکروسافت
هممچنین اگر قصد داشته باشید دوره امنیت شبکه مایکروسافت را طی کنید، باید پیشنیاز آن که MCSE میباشد را سپری کرده و بعد در دوره امنیت شبکه مایکروسافت به اسم TMG شرکت کنید تا بتوانید آموزش دوره های امنیت مایکروسافت را بگذرانید.
اهمیت امنیت شبکه برای مشاغل
امنیت شبکه های کامپیوتر باید برای هر سازمانی که با داده ها و سیستم های شبکه کار می کند ، از اولویت بالایی برخوردار باشد. در امنیت شبکه علاوه بر محافظت از داده ها در برابر هکرها، میتوان ترافیک شبکه را نیز مدیریت کرده همچنین عملکرد شبکه را افزایش داده و از اشتراک داده ایمن بین کارمندان و منابع داده اطمینان حاصل کرد.
انواع مختلف دستگاه ها و ابزارهای امنیتی شبکه چیست؟
کنترل دسترسی …
نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار. …
امنیت برنامه …
تجزیه و تحلیل رفتاری. …
جلوگیری از از دست دادن داده ها. …
منع توزیع پیشگیری از خدمات …
امنیت ایمیل …
فایروال ها